Interieur

Het vernieuwde interieur biedt nu nog meer opbergruimte, onder meer dankzij de toevoeging van een centraal middenvak. In het vak in de voorportieren past een fles van 1,5 liter. Ook de achterportieren zijn nu voorzien van opbergvakken.

Exterieur

Het opvallende front toont het Dacia-logo dat fraai op de grille is geplaatst. Het ontwerp van de brede koplampen en de grille zorgt voor meer expressiviteit. 
Het opvallende en robuuste karakter van de Sandero is duidelijk zichtbaar aan de zijkant door de scherpe contourlijnen en prominente wielkasten die in het gehele Dacia modellen gamma terugkomen.

Techniek

De Nieuwe Dacia Sandero is leverbaar met de nieuwe TCe 90 benzinemotor. De TCe 90, is het het nieuwe symbool van de technische perfectie van de Renault-groep, levert maar liefst 90 pk, terwijl het verbruik laag is: 5,0 l /100 km en een uitstoot van 116 g CO2/km.
Dankzij het koppel van 135 Nm dat beschikbaar is vanaf de laagste toerentallen (90% vanaf 1.650 t/min) is deze motor dynamisch en soepel. Deze motor accelereert fel en biedt de beste verhouding rijcomfort/efficiency op de markt.

Betrouwbaarheid

Dacia garandeert langdurige betrouwbaarheid van zijn auto's en wint daarmee het vertrouwen van zijn klanten. Dacia test zijn auto's onder de meest extreme omstandigheden. Door ook nog eens klassieke tests op testbanken in de fabriek uit te voeren, worden de nieuwe auto's aan extreme tests in realistische omstandigheden onderworpen.