Remmen vervangen

Wat zijn de kosten voor het vervangen van remblokken en / of remschijven van uw Dacia?

U kunt eenvoudig online een offerte aanvragen voor het vervangen van uw remmen bij Arend Auto. U kunt ook specifiek voor remblokken vervangen of remschijven vervangen terecht bij onze werkplaatsen. Benieuwd of uw autoremmen toe zijn aan vervanging? Maak een werkplaatsafspraak voor een volledig vrijblijvende remmencheck bij Arend Auto.

Hoe werken de remmen van uw auto?

De remmen van een auto bestaan uit meerdere onderdelen. Het belangrijkst zijn de remblokken en remschijven. Wanneer u remt drukken de remblokken via een remklauw tegen de remschijf aan. De remschijf draait mee met het wiel en zorgt er door wrijving voor dat de auto afremt.

Deze remonderdelen slijten na verloop van tijd. Een regelmatige remmencontrole wordt daarom altijd aangeraden door de werknemers van onze Arend Auto vestigingen.

Wanneer moeten remblokken vervangen worden?

Remblokken kunnen meerdere jaren meegaan. Het hangt deels af van uw rijstijl. Wie veel in de bebouwde kom rijdt, moet vaker remmen. De remblokken slijten sneller en op tijd vervangen voorkomt onderhoud aan andere remonderdelen. Versleten remblokken zorgen voor een schurend of piepend geluid, omdat metaal op metaal komt tijdens het remmen.

Wanneer moeten remschijven vervangen worden?

Gemiddeld hoeven remschijven pas na uw tweede set remblokken vervangen te worden. Rijdt u lang met versleten remblokken, dan wordt er meer druk op de remschijven gezet en slijten ze sneller.  Een goede proef is om 50 km / u te rijden en dan normaal te remmen. Komt de auto niet direct tot stilstand, dan moeten de remblokken of remschijven vervangen worden.

Bij Arend Auto biedt gecombineerd vervangen van remblokken en remschijven het meeste voordeel. U kunt ook een offerte aanvragen voor apart remblokken of remschijven onderhoud. De onderdelen worden altijd bij beide voorwielen of beide achterwielen vervangen. Zo blijft de remkracht gelijk en wijkt de auto niet af tijdens het remmen. Wij voeren ook geheel vrijblijvend een remmencontrole uit.

 

Vraag uw remmenonderhoud aan

 

Op de volgende vestigingen kunt u terecht voor het vervangen van uw remmen: Den Bosch, Eindhoven, Oss, Tilburg,  Valkenswaard, Veghel en Zaandam