Distributieriem vervangen

Waarom een distributieriem vervangen?

De distributieriem is een essentieel onderdeel in de motor van uw auto. Om voor een optimale ontbranding in de motor te zorgen is het van groot belang dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. De distributieriem zorgt voor dit proces. De distributieriem dient tijdig vervangen te worden om te voorkomen dat deze breekt. Op het moment dat de distributieriem breekt kan dit ernstige motorschade opleveren en zelfs leidden tot het volledig vervangen van uw motor. Om dit te voorkomen is het wijselijk om preventief en tijdig de distributieriem te vervangen. 

Wanneer dient mijn distributieriem te worden vervangen?

De vervaningstermijn van uw distributieriem is afhankelijk van het model waar u in rijdt. In het onderhoudsboekje van uw auto kunt u exact terugvinden wanneer uw distributieriem vervangen dient te worden. De algemene vuistregel is dat een distributieriem bij 120.000 kilometer of na 5 jaar vervangen dient te worden.

Wat kost het om mijn distributieriem te vervangen?

De kosten voor het vervangen van uw distributieriem zijn afhankelijk van het model waar u in rijdt. Bij Arend Auto werken we met vaste All-in prijzen voor het vervangen van de complete distributieset. Voorafgaande aan de reparatie maken wij voor u een offerte op maat zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wij vervangen de distributieset volgens de fabrieksvoorschriften van Dacia, wanneer gerelateerde onderdelen beschadigd zijn zullen we ook deze vervangen. Door ons specialisme als Dacia dealer weten wij door onze kennis als geen ander welke onderdelen gemonteerd moeten worden en welk speciaal gereedschap we hierbij moeten gebruiken. Hierdoor bent u gegarandeerd van een juiste reparatie/ vervanging van uw distributieriem

De zekerheden van Arend Auto

  • Scherpe prijsopgave voorafgaand aan de reparatie
  • Laagste prijsgarantie*
  • Gebruik van originele onderdelen
  • Vaste All-in prijzen incl. montage, arbeidsloon, onderdelen, klein materiaal, milieukosten en BTW
  • Geen onverwachtse kosten achteraf
  • Bij extra benodigde reparaties nemen wij altijd eerst contact met u op
  • Gediplomeerde monteurs met specialistische Dacia kennis
  • 1 jaar Garantie op uw reparatie

Wilt u weten wat het vervangen van de distributieriem voor u kost, vraag dan snel een offerte aan.

Offerte aanvragen


Op de volgende vestigingen kunt u terecht voor het vervangen van een distributieriem: Den Bosch, Eindhoven, Oss, Tilburg, Valkenswaard, Veghel en Zaandam 

 

 





* De genoemde prijs is de vanafprijs voor het vervangen van de distributieset. De laagste prijsgarantie geldt op het vervangen van de distributieset volgens de officiële reparatie richtlijnen van Renault en Dacia. Arend Auto dient het prijsverschil te kunnen controleren door middel van officiële prijslijsten, advertenties of schriftelijke bevestiging van een andere aanbieder. Tijdelijke acties bij overige aanbieders zijn uitgesloten van de laagste prijsgarantie. De aanbieder dient bovendien een officiële Dacia dealer of erkend Dacia reparateur te zijn. De laagste prijsgarantie geldt uitsluitend voor particulieren en MKB.