vraag over Media Nav bij Arend Auto

Is uw telefoon compatible met Media Nav?

Bekijk hier de lijst met smartphones

 

Wat is standaard inbegrepen bij mijn Media Nav systeem?

Basiskaart: Een voertuig met Media Nav systeem wordt afgeleverd met een Benelux of Europakaart met laatste navigatiekaart-garantie tot maximaal 90 dagen, ingaand na ingebruikname voertuig. U kunt in deze periode éénmalig een kostenloze kaartupdate uitvoeren (indien beschikbaar). Deze kaartupdate geldt alleen voor de regio/kaarten zoals die vanuit de fabriek zijn meegeleverd.

Uw ontvangen code voor de kaartupdate activeren?

Dat kunt u via deze link doen. Hiervoor moet u wel eerst geregistreerd (klik hier om te registreren) zijn en de Media Nav toolbox op uw computer geinstalleerd hebben. 

Welke kaarten gebruikt Media Nav?

De gebruikte kaarten zijn van Naviextras.

Waar kan ik zien welke kaartversie ik heb?

In de auto: Navigatie > pijltje rechts > kaartupdates > kaarten

Hoe en waar kan ik zien of er een nieuwe kaartupdate voor mij is?

Dit kunt u zien als u inlogt op de Media Nav toolbox met een systeemafdruk van de auto (via USB/stick). Er volgt dan een pop-up als er een update beschikbaar is. Deze kan vervolgens worden geselecteerd.

Hoe kom ik bij mijn Media Nav toolbox?

Indien u deze nog niet heeft geinstalleerd op uw PC kunt u deze hier downloaden.

Waar kan ik zien wat de laatst beschikbare kaartversies zijn?

Op renault.naviextras.com > Kaarten en meer >  zie tab "Alle updates".

Hoe en waar kan ik updaten?

Bekijk hier de video of volg onderstaande stappen.

bekijk filmpje

 

Liever de complete handleiding nog een keer doornemen?

Dat kan! Klik hier voor de handleiding. 

Media Nav updaten

STAP 1: Computer - Formatteer een USB-stick van minimaal 8 GB

Plaats de USB-stick in uw computer. Selecteer deze met de rechtermuis. Kies ‘formatteer’. Ga in het volgende scherm naar File system: selecteer FAT32.

Soms zal de optie FAT 32 niet verschijnen, maar alleen de opties NTFS of exFAT. Deze opteis zijn niet geschikt en hiermee kan de systeemafdruk van uw Medianav systeem niet worden gemaakt. In dat geval adviseren wij een andere usb-stick te gebruiken. De juiste formattering is namelijk cruciaal voor het verdere verloop en dient bij ieder nieuw gebruik voor een update telkens opnieuw te worden uitgevoerd in formaat FAT32. 

 

 

 

 

Media Nav updaten

STAP 2: Auto - Een systeemafdruk op de USB-stick maken

Deze actie duurt een aantal minuten. De motor dient te draaien.

Sluit de USB-stick aan op het Media Nav systeem. Zorg dat er geen andere mediadragers (zoals SD-kaarten, muziek, etc.) zijn aangesloten. Selecteer achtereenvolgens op de volgende navigeerknoppen: NAV > Options > Pijltje rechts > Map Update > Options (Bij Medianav Evolution: Navigatie > Bestemming > Opties).

Er verschijnt een pop up à Selecteer op de grijze bovenbalk van de pop up ‘update’ (dus niet de button ‘close’).

Pop up: Are you ready to start collecting device informatien? > Yes > Synchronisatie start (collecting device information. ) > USB-stick NIET verwijderen.

 

Er is nu een afdruk gemaakt van de huidige status van uw Media Nav systeem. 

Media Nav updaten

STAP 3: Computer - Updates ophalen

Sluit de USB-stick aan op de computer. Ga naar Renault.naviextras.com/shop. Klik rechtsonder op ‘Naviextras werkset voor downloaden’. Download de Toolbox > download > finish. Aanmelden of registreren/create. (Gratis) updates kunt u ophalen via het betreffende tabblad. Installeren > downloaden begint, USB-stick NIET verwijderen. 

Wilt u extra of nieuwe kaarten kopen? Klik dan in het linkermenu ook op Catalogus/winkel. Volg de procedure winkelwagen-afrekenen-betalen. (bij voorkeur creditcard/prepaid creditcard. Er verschijnt een invulformulier > vul dit in en klik rechtsonder op submit/indienen. Zodra de betaling afgerond is wordt u naar de Updates pagina geleid. Klik op Installeren.

Het downloaden begint, USB-stick NIET verwijderen. Dit kan enige tijd duren. Als het downloaden is voltooid, USB-stick verwijderen. 

Media Nav updaten

STAP 4: Auto - Het systeem updaten

Deze actie kan enige tijd duren en dient onderbroken te worden. Voer deze met draaiende motor uit. U hoeft zelf nites te doen. Plaats de USB-stick in de auto. Media Nav herkent hierna automatisch de USB-stick en de updates en geeft een pop up > Yes > De synchronisatie begint. Hierna verschijnt een pop up > ok> verwijder de USB-stick. 

 

 

  

 

 

Media Nav updaten

STAP 5: Uw Media Nav Systeem is klaar voor gebruik!

Voor toekomstige updates dient u deze procedure opnieuw te doorlopen, inclusief opnieuw formatteren van de USB-stick (FAT32).