Vraag over R-LINK 2 bij Arend Auto

Kies middels een navigatiepakket dat bij uw gebruik past:

Pack I: Met Live & Connectiviteit bent u altijd en overal verbonden en krijgt u realtime verkeersinformatie. De eerste 12 maanden na aflevering van uw auto zijn gratis.

Pack II: Met Coyote Series anticipeert u realtime op gevarenzones en verkeersongevallen. De app past zich automatisch aan de wetgeving in uw land aan. 90 dagen gratis.

Pack III: Benut de mogelijkheden van R-LINK 2 optimaal met het Pack Live + Connectiviteit + Coyote Series. Veel voordeliger dan wanneer u de opties apart aanschaft.
(* alleen mogelijk op modellen vanaf MY2016)

Aan de slag met R-LINK 2:

Bekijk filmpje 

 

Vragen over de werking van uw systeem?

Klik hier voor de complete handleiding van uw R-LINK 2 systeem

Wat is standaard inbegrepen bij mijn R-LINK 2 systeem?

Alle R-Link 2 systemen hebben 12 maanden na aflevering Map Update Service (MUS) met 12 maanden proefabonnement TomTom Traffic en Connected services. Tevens 3 maanden Coyote series (realtime gevarenzones/verkeersongevallen).   

Hoe maak ik een account voor de R-LINK Store? 

Stap 1 (Auto): Noteer het serienummer van uw R-LINK 2 systeem : Systeem (naar links vegen) > Systeeminformatie > "Informatie HUID". Het serienummer volgt na de eerste 3 letters (CAP).

Stap 2 (Computer): Ga naar de R-LINK Store en volg vervolgens de aanmeldprocedure. Hierna ontvangt u een bevestigingsmail. Volg de link in de e-mail om uw account te bevestigen. 

Hoe voeg ik mijn auto toe in de R-LINK store? 

Nieuw account: U kunt bij het aanmaken van uw account met het chassisnummer van de auto en het serienummer van uw R-LINK 2 systeem, uw auto toevoegen in de
R-LINK Store.  

Bestaand account: Inloggen > Mijn virtuele garage > Auto toevoegen. Zie verder de informatie hierboven.

Welke kaarten gebruikt R-LINK 2? 

De gebruikte kaarten zijn van Tom Tom. 

Hoe en waar kan ik zien of er een nieuwe kaartupdate is? 

U kunt inloggen op de R-Link Store en onder Updates vindt u eventuele nieuwe versies. Tevens verschijnt er in de auto een melding in het scherm wanneer er een update beschikbaar is. Deze melding wordt zichtbaar gemaakt bij het I-tje bovenin het scherm (Info). De update kan vervolgens worden gedownload via de R-Link Store, via Updates. 

Hoe en waar kan ik updaten? 

Zie de procedure voor updaten.

 

Waar kan ik zien welke kaartversie ik heb? 

In de auto : Navigatie >  geheel rechtsonder icoon "Lijst" > Kaartversie > zie de informatie onder "Extra content".

Waar kan ik zien wat de laatst beschikbare kaartupdate is? 

R-Link 2 heeft standaard 12 maanden Map Update Service (MUS). Na deze periode kunt u de apart beschreven procedure voor updaten volgen. Deze verloopt door met uw usb stick in te loggen op de R-Link Store.

Na de eerste 12 maanden verschijnt er in de auto een melding in het scherm wanneer er een systeemupdate beschikbaar is. Deze melding wordt zichtbaar gemaakt bij het I- tje bovenin het scherm (Info). De update kan vervolgens worden gedownload via de R-Link Store.

Waar vind ik het serienummer van mijn systeem? 

Auto : Systeem (naar links vegen) > Systeeminformatie > "Informatie HUID" Laat de eerste 3 letters weg (CAP) en u heeft de juiste code. 

Computer: De R-Link Toolbox toont de code wanneer de usb stick is aangesloten op de computer en u de Toolbox heeft geopend.

Is mijn Smartphone compatible voor RLink 2?

Check de geschiktheid voor bluetooth

 

R-LINK 2 updaten

STAP 1: Computer - Formatteer een USB-stick

Plaats de USB-stick in uw computer. Selecteer deze met de rechtermuis. Kies ‘formatteer’. Ga in het volgende scherm naar File systeem: selecteer FAT32 bij Windows of MS DOS (FAT) bij Apple/Mac.

Soms zal de optie FAT32 niet verschijnen, maar alleen de opties NTFS of exFAT. Deze opties zijn niet geschikt en hiermee kan de systeemafdruk van uw R-LINK 2 systeem niet worden gemaakt. In dat geval adviseren wij een andere USB-stick te gebruiken. De juiste formattering is namelijk cruciaal voor het verdere verloop en dient bij ieder nieuw gebruik voor een update opnieuw te worden uitgevoerd in formaat FAT32.

R-LINK 2 updaten

STAP 2: Auto - Een systeemafdruk op de USB-stick maken

Deze actie duurt een aantal minuten. De motor dient te draaien. Sluit de USB-stick aan op het R-LINK 2 systeem. Zorg dat er geen andere mediadragers (zoals SD-kaarten, muziek, etc) zijn aangesloten. Het systeem zal automatisch een afdruk op de USB-stick maken. Na ongeveer twee minuten kunt u de USB-stick verwijderen.

Noteer hierna tevens het serienummer van het systeem. U zult dit hierna nodig hebben bij het aanmaken van uw R-LINK Store account. Systeem (naar links vegen) > Systeeminformatie > ‘informatie HUID’. Het serienummer volgt na de eerste 3 letters (CAP). 

R-LINK 2 updaten

STAP 3: Computer - Updates uit de R-LINK Store

Als u nog geen account heeft voor de R-LINK Store: Maak deze met behulp van het serienummer van uw R-LINK: nl.rlinkstore.com. Volg de aanmeldprocedure. Hierna ontvangt u een bevestigingsmail. Volg de link in de e-mail om uw account te bevestigen.

Voor de updates dient u de Toolbox te downloaden uit de R-LINK Store. Zie hiervoor de link op de hoofdpagina van de R-LINK Store.

Hierna kunt u uitloggen en opnieuw inloggen in de R-LINK Store. Er verschijnt dan een pop-up asl er updates zijn. Klik op Updates installeren en sluit hierna de USB-stick aan. U kunt de updates ook vinden onder Updates. Gelieve de updates één voor één uit te voeren (niet alles tegelijk aanvinken). Het downloaden kan enige tijd in beslag nemen. Verwijder de USB-stick hierna veilig uit uw computer. 

R-LINK 2 updaten

STAP 4: Auto - Het systeem updaten

Start de motor en sluit vervolgens de USB-stick weer aan. Het systeem zal nu automatisch updaten, dit kan enige tijd duren (ca. 25 minuten). USB-stick NIET verwijderen en motor niet uitschakelen gedurende dit proces. U hoeft zelf niets te doen. Uw R-LINK 2 systeem is hierna klaar voor gebruik!

Als u in de toekomst nieuwe updates wenst, dan dient u alle voorgaande stappen opnieuw te doorlopen, inclusief opnieuw formatteren van de USB-stick op formaat FAT32 / of MS DOS (FAT).