Distributieriem vervangen bij Arend Auto

Waarom een distributieriem vervangen?

De distributieriem is een essentieel onderdeel in de motor van uw auto. Om voor een optimale ontbranding in de motor te zorgen is het van groot belang dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. De distributieriem zorgt voor dit proces. De distributieriem dient tijdig vervangen te worden om te voorkomen dat deze breekt. Op het moment dat de distributieriem breekt kan dit ernstige motorschade opleveren en zelfs leidden tot het volledig vervangen van uw motor. Om dit te voorkomen is het wijselijk om preventief en tijdig de distributieriem te vervangen. 

Wanneer dient mijn distributieriem te worden vervangen?

De vervangingstermijn van uw distributieriem is afhankelijk van het model waar u in rijdt. In het onderhoudsboekje van uw auto kunt u exact terugvinden wanneer uw distributieriem vervangen dient te worden. De algemene vuistregel is dat een distributieriem bij 120.000 kilometer of na 5 of 6 jaar vervangen dient te worden afhankelijk van uw motor.

Wij vervangen de distributieset volgens de fabrieksvoorschriften van Renault, wanneer gerelateerde onderdelen beschadigd zijn zullen we ook deze vervangen. Uiteraard altijd in overleg met u. Door ons specialisme als Renault dealer weten wij door onze kennis als geen ander welke onderdelen gemonteerd moeten worden en welk speciaal gereedschap we hierbij moeten gebruiken. Hierdoor bent u gegarandeerd van een juiste reparatie/ vervanging van uw distributieriem.

Maak afspraak

De zekerheden van Arend Auto

  • Scherpe prijsopgave voorafgaand aan de reparatie
  • Laagste prijsgarantie*
  • Gebruik van originele onderdelen
  • Vaste All-in prijzen incl. montage, arbeidsloon, onderdelen, klein materiaal, milieukosten en BTW
  • Geen onverwachte kosten achteraf
  • Bij extra benodigde reparaties nemen wij altijd eerst contact met u op
  • Gediplomeerde monteurs met specialistische Renault kennis
  • 1 jaar Garantie op uw reparatie

Wilt u weten wat het vervangen van de distributieriem voor u kost, vraag dan snel een offerte aan.

Offerte aanvragen


Op de volgende vestigingen kunt u terecht voor het vervangen van een distributieriem: 's-Hertogenbosch/ Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Oss, Valkenswaard, Veghel en Zaandam.