Koppeling vervangen

Renault koppeling vervangen

Wanneer u de koppeling van uw Renault wilt vervangen, bent u bij Arend Auto precies aan het juiste adres. Schroom niet om contact met ons op te nemen, want wij staan graag voor u klaar.


Hoe werkt een auto koppeling precies?

Voor iedere auto dient de koppeling als verbindingsstuk tussen de versnellingsbak en de automotor. Dit maakt het voor de bestuurder mogelijk om te kunnen schakelen tijdens het rijden. Deze verbinding moet goed onderhouden worden.

Een koppelingsset bestaat uit een koppelingsplaat met een drukgroep en lager. Deze koppelingsplaten zitten tegen elkaar gedrukt. Zodra u de koppeling goed intrapt, zorgen koppelingsveren ervoor dat deze platen van elkaar los komen en u als bestuurder kunt schakelen. Na verloop van tijd kunnen deze onderdelen gaan slijten en dienen deze te worden vervangen.

Wanneer dien je een koppeling van een Renault te vervangen?

Afhankelijk van uw rijstijl, kan een koppeling van Renault gemiddeld 150.000 tot 200.000 kilometer mee. Hierna dient deze op zijn minst gecontroleerd te worden, aangezien de verschillende onderdelen van een koppeling slijtage onderhevig zijn en goed onderhouden moeten worden.

U zult vanzelf merken wanneer de koppeling aan vervanging toe is. In dit geval zal de koppeling gaan slippen en rijdt uw Renault niet erg prettig meer. U zult het goed kunnen merken aan het heel langzaam in beweging komen van uw Renault, wanneer je de koppeling laat opkomen. Daarnaast schiet het toerental vaak erg snel omhoog, zonder dat u goed in beweging komt. Vaak gaat dit ook gepaard met het piepen en kraken wanneer u de koppeling intrapt.

Arend Auto is gespecialiseerd in het vervangen van koppelingen. Standaard wordt de hele koppelingsset vervangen bij een Arend Auto vestiging. Wij zorgen ervoor dat u weer veilig en zonder zorgen de weg op kunt. Onze werknemers kunnen zo garanderen dat u weer voor lange tijd kunt rijden zonder koppeling onderhoud. U kunt meteen online een offerte aanvragen, volledig vrijblijvend.

 

Vraag online een offerte aan

 

Op de volgende vestigingen kunt u terecht voor het vervangen van de koppeling aan uw Renault of ander merk auto: 's-Hertogenbosch/ Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Oss, Valkenswaard, Veghel en Zaandam.