Remmen vervangen

Remmen vervangen bij Arend Auto

 

Bij Arend Auto is het heel eenvoudig om de remmen van uw Renault na te laten kijken en waar nodig te laten vervangen. U kunt eenvoudig online een offerte aanvragen voor het vervangen van de remmen bij Arend Auto. U kunt ook specifiek voor remblokken vervangen of remschijven vervangen terecht bij onze werkplaatsen. Benieuwd of uw auto remmen toe zijn aan vervanging? Maak een werkplaatsafspraak voor een volledig vrijblijvende remmencheck bij Arend Auto.

 

Hoe werken autoremmen precies?

De remmen van een auto bevat meerdere onderdelen, namelijk remblokken en remschijven. Zodra u de rem intrapt, rukken de remblokken via een remklauw tegen de remschijf aan. Deze remschijf draait met het wiel mee en zorgt er door wrijving voor dat de auto afremt.

Zowel de remblokken als remschijven slijten beide naar verloop van tijd. De slijtage van de remblokken zult u op den duur ook gaan horen; bij het remmen maken de remmen een vervelend geluid. Een regelmatige remmen controle wordt daarom altijd aangeraden.

 

Wanneer moeten de remblokken vervangen worden?

Remblokken kunnen in beginsel meerdere jaren mee en hoeven niet regelmatig vervangen te worden. Echter hangt dit wel deels van uw rijstijl af. Wie veel in de bebouwde kom rijdt, moet vaker remmen. De remblokken slijten hierbij sneller. Versleten remblokken zorgen voor een schurend geluid, omdat hierbij metaal op metaal komt tijdens het remmen.

Het op tijd vervangen van de remblokken voorkomt het onderhoud en eventuele vervanging aan andere rem onderdelen.

 

Wanneer moeten de remschijven vervangen worden?

In tegenstelling tot remblokken, gaan remschijven nog een stuk langer mee. Gemiddeld hoeven remschijven pas na uw tweede set remblokken vervangen te worden. Hoe langer u met versleten remblokken rijdt, hoe meer druk er op de remschijven komt en hoe sneller ook deze zullen slijten.

Een goede manier om uw remschijven te controleren is om 50 km/u te rijden en dan normaal te remmen. Komt de auto niet direct tot stilstand? Dan dienen uw remblokken of remschijven vervangen worden. In tegenstelling tot de remblokken, maken versleten remschijven een minder hard geluid.

 

Arend Auto is in staat zowel de remblokken als de remschijven te vervagen. Het gecombineerd vervangen van beide onderdelen biedt het meeste voordeel.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een offerte aan te vragen voor apart remblokken of remschijven onderhoud.

De onderdelen zullen ten allen tijden voor beide voorwielen of achterwielen worden vervangen. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat beide in dezelfde staat verkeren. Daarnaast blijft zo de remkracht gelijk en wijkt de auto niet af tijdens het remmen.


Arend Auto voert ook geheel vrijblijvend een remmen controle uit. Neem contact op met één van onze vestigingen door heel Nederland en maak een afspraak om langs te komen. Op de volgende vestigingen kunt u terecht voor het vervangen van uw remmen: 's-Hertogenbosch/ Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Oss, Valkenswaard, Veghel  en Zaandam.

 

Vraag uw remmenonderhoud aan